SZÜLÉSZET

Szülés »»» hüvelyi szülés/császármetszés


  „Ezerféleképpen halunk meg, de egyféleképpen születünk.”

  A természetes szülés célja, hogy életünk egyik legfontosabb történését a szülést, a születést, minél természetesebben a legkevesebb stresszt kiváltó környezetben az ösztönös történéseket előtérbe helyezve, a természet rendje szerint családi körben élhessék meg.

  A szülés 4 szakaszban történik: tágulási (vajúdási), kitolási, lepényi (placentáris) és postplacentáris (lepény megszületését követő 2 óra) szak.

 • A vajúdásról a rendszeres fájások megjelenésétől beszélünk, ez előfordulhat idő előtti burokrepedés esetén is, amikor fájások nélkül, a magzatvíz elfolyik.

 • Kitolási szakban a szülőnőnek székelési ingerei vannak, és tolófájások hatására megszületik először a magzat feje, majd a vállak, a törzs és az alsó végtagok.

 • Lepényi szakban a magzat megszületését követően rövid időn belül a méhlepény leválik a méh faláról, majd a hüvelyen át távozik. • Lepény utáni szak a lepény megszületését követő 2 óra, ez idő alatt történik meg a szülési sérülések feltárása és ellátása, a kismama szoros megfigyelése.


  • Császármetszés elvégzésére bizonyos szigorú feltételek mellett kerül sor, részletes javallatait személyesen, konzultáció során tudatom!

  Vakuumextrakció a szülésbefejező műtétek közé tartozik, koraszülöttek és egyes tartási rendellenességek esetén nem alkalmazható.

  Szülési fájdalomcsillapítás - Epidurális érzéstelenítés (EDA) - a leghatékonyabb fájdalomcsillapítási módszer, széles körben elterjedt. Az anyák számára a szülést fájdalommentessé teszi, ezt a gerinc közelébe adott gyógyszer hatásával érjük el.

  Minden
  kismamának
  ajánlom!


Elérhetőség
06-20-556-5237
K-CS: 1600-1800